ABC Capital heeft afgelopen zomer na een aantal selectierondes de exclusieve opdracht geaccepteerd voor coördinatie van het dispositieproces Mixed Residential Portfolio Holland (MRPH) en heeft eind januari namens een aantal particuliere beleggers het verkoopproces van deze landelijke woningportefeuille (MRPH), van circa 400 woningen voor circa € 40 miljoen afgerond. Deze woningportefeuille is verkocht aan Round Hill Capital, een buitenlandse vastgoedbelegger met een focus op residentieel vastgoed.

De portefeuille bestaat uit circa 200 eengezinswoningen en 200 appartementen en is verspreid over Nederland. Daarnaast bevat de portefeuille verschillende onzelfstandige eenheden en commerciële units. De portefeuille is verkocht via een besloten en gestructureerd verkoopproces, waarbij middels een zogenaamde voorronde een beperkt aantal beleggers is geselecteerd.

Jurgen J. de Zwart, directeur ABC Capital: “Een beperkt aantal geïnteresseerde woningbeleggers is door ons geselecteerd en uitgenodigd voor deelname aan dit dispositieproces. Voor deze woningportefeuille was veel interesse van met name internationale beleggers.

Dit bevestigt het beeld dat buitenlandse beleggers zeer actief zijn op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Het geeft niet alleen aan dat buitenlandse beleggers zich oriënteren, maar ook dat deze partijen bereid zijn transacties te effectueren en zich hiermee voor langere tijd wensen te committeren in Nederland”.
Deze portefeuilleverkoop is een van de grotere woningbeleggingstransacties van 2016. Volgens ABC Capital zullen er binnenkort nog verschillende volumineuze woningportefeuilles worden afgerond en zal er een aantal zelfs binnenkort door ABC Capital bekend worden gemaakt.

ABC Capital, onderdeel van de ABC Vastgoedgroep met circa 100 medewerkers, is een van de marktleiders in Nederland gespecialiseerd in het verzorgen van transparante en professionele verkoopprocessen van (volumineuze) woningportefeuilles. Met name woningcorporaties en institutionele beleggers zijn opdrachtgevers van ABC Capital.

Lees ook:

Vastgoedjournaal – Grote Nederlandse woningportefeuille met 400 woningen naar Round Hill
Vastgoedmarkt – Round Hill koopt voor 40 miljoen woningportefeuille