Buitenlandse belegger QSP koopt woningportefeuille voor € 53 mln

ABC Capital heeft eind 2015 namens een 2-tal particuliere beleggers een landelijke woningportefeuille, genaamd Dutch Residential Portfolio (DRP), van circa 500 woningen voor circa € 53 miljoen verkocht aan de buitenlandse belegger QSP.

De portefeuille bestaat uit circa 300 eengezinswoningen en circa 200 appartementen en is verspreid over Nederland. Het grootste cluster bestaat uit circa 200 eengezinswoningen met een gebruiksoppervlakte van 130 m², gelegen in de wijk Vredenburg te Arnhem.

De portefeuille is verkocht via een besloten en gestructureerd verkoopproces met bijzondere kenmerken, waaronder een zogenaamde voorronde en een dataroom met vooruitstrevende toepassingen.

Drs. Vincent R. Walland MRICS, manager woningbeleggingen ABC Capital: “Voor verwerving van deze woningportefeuille was veel interesse van met name internationale beleggers. Het grote aantal eengezinswoningen in de portefeuille zorgde voor bovengemiddelde interesse vanuit deze kopersdoelgroep. De koper is voornemens de complexen langjarig in portefeuille te houden”.

Deze portefeuilleverkoop was een van de grootste woningbeleggingstransacties van 2015. Details van meerdere recent gesloten transacties van deze omvang worden binnenkort bekend gemaakt middels een persbericht in de vakbladen.

ABC Capital, onderdeel van de ABC Vastgoedgroep met circa 85 medewerkers, is een van de marktleiders in Nederland gespecialiseerd in het structureren van transparante en professionele verkoopprocessen van (volumineuze) woningportefeuilles. Opdrachtgevers zijn voornamelijk woningcorporaties, institutionele en particuliere beleggers.

Zie ook:
PropertyNL – Buitenlandse belegger QSP koopt woningportefeuille voor € 53 mln
Vastgoedjournaal – Weer enorme woningportefeuille verkocht