Coever Vastgoed uit Roermond heeft de Koninginnetoren in Rotterdam gekocht van Stichting Maasdelta Groep. Het onaangebroken complex van 2001 bestaat uit 82 meergezinswoningen en commerciële ruimten verdeeld over 26 verdiepingen en ligt op een prominente plek nabij het centrum van Rotterdam. Het complex is inpandig verbonden met het naastgelegen verzorgingscentrum Hoppesteyn. Capital Value adviseerde Stichting Maasdelta Groep bij de verkoop en Houthoff Buruma heeft de verkoop juridisch begeleid. Coever Vastgoed werd begeleid door ABC Capital en De Jong en De Nerée notarissen. Van ‘t Hof Rijnland Vastgoedmanagement zal het beheer en de verhuur voor koper verzorgen.

René de Groot, directeur-bestuurder van Maasdelta: “De verkoop van de Koninginnetoren past geheel in ons beleid als woningcorporatie om bezit buiten onze kerngemeenten af te stoten”.

Rob van der Sterren, managing director Coever Vastgoed: “Deze aankoop is een erg mooie aanvulling aan onze portefeuille. Onaangebroken, relatief jonge wooncomplexen in dit huursegment in de Randstad zijn schaars en passen uitstekend in onze langjarige exploitatiestrategie”.

 

 

Rudolph Horstman, senior consultant ABC Capital: “De verwerving van de Koninginnetoren door Coever Vastgoed laat zien dat er vanuit private investeerders belangstelling is voor wooneenheden met een zorgcomponent. Wij verwachten dat in 2016 deze belangstelling zal toenemen”.

Chanine van Kleij, vastgoedadviseur Capital Value: “Rotterdam maakt sinds enkele jaren een positieve ontwikkeling door, waardoor woningbeleggingen in deze regio steeds aantrekkelijker worden. De interesse voor verwerving van dit complex kwam vanuit verschillende beleggersdoelgroepen. Deze transactie is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen een woningcorporatie en een investeerder”.