ABC Capital heeft recentelijk namens de combinatie Koopmans Bouwgroep/Friso Bouw nieuwbouwappartementen gesitueerd in het centrum van Drachten verkocht aan een particuliere belegger. Deze 132 hoogwaardige appartementen zijn onderdeel van het grootschalige herontwikkelingsproject Nieuw Raadhuisplein te Drachten, bestaande uit 190 appartementen, 21.000 m² winkeloppervlak en 900 parkeerplaatsen. Van der Stap Notarissen uit Rotterdam verzorgde de eigendomsoverdracht.

Rudolph Horstman, senior consultant ABC Capital: “Deze transactie laat zien dat er belangstelling is voor kwalitatief hoogwaardige nieuwbouw in plaatsen buiten de kernregio’s. Nieuwbouwproposities kunnen, naast de institutionele beleggers, rekenen op toenemende belangstelling van particuliere beleggers.

ABC Capital, onderdeel van de ABC Vastgoedgroep met circa 85 medewerkers, is een van de marktleiders in Nederland gespecialiseerd in het verzorgen van transparante en professionele verkoopprocessen van (volumineuze) woningportefeuilles. Opdrachtgevers zijn voornamelijk woningcorporaties, bouwbedrijven, institutionele en particuliere beleggers.