Er is voor ongeveer 550 miljoen euro aan grote woningbeleggingen in de maak. Dat stellen goedingevoerde bronnen tegen Vastgoedmarkt.
Twee transacties van in totaal een kleine 200 miljoen euro zijn op een haar na gevild, terwijl er vergevorderde gesprekken zijn over portfolio’s met een gezamenlijke waarde van ongeveer 350 miljoen euro.

Eerder meldde Vastgoedmarkt al dat het institutionele woonfonds Vesteda een portefeuille van nu nog 2.500 woningen in de markt heeft gezet met een WOZ-waarde van ongeveer 440 miljoen euro. CBRE Global Investors heeft een portfolio met een kleine 1.000 woningen ter waarde van een slordige 100 miljoen in de aanbieding. De Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel wil bijna 1.000 woningen afstoten.

De verkoopgesprekken over deze portfolio’s zijn volgens bronnen vergevorderd. Geen van de aanbieders wil het verkoopproces bevestigen. Alleen Vesteda ontkent niet dat het een grote portefeuille in de verkoop heeft. Ook de betrokken adviseurs – DTZ Zadelhoff, Jones Lang LaSalle, ABC Beleggingen en Capital Value – zijn uiterst zwijgzaam. Als potentiële kopers worden Angelsaksische private equity-partijen én de Nederlandse durfinvesteerder Quadrigo genoemd. Quadrigo kocht najaar 2013 al voor ongeveer 95 miljoen euro van ASR Vastgoed Vermogensbeheer. ABC Beleggingen adviseerde ASR hierbij.

Vastgoedmarkt – Voor 550 miljoen euro woningdeals in de maak